Karin Bloemen lanceert grootste concert op het water van Nederland

HEEG – Op woensdag 8 november a.s. stuurt Karin Bloemen de eerste vrachtwagen van Veenstra Fritom Europa in met de boodschap ‘Kom terug naar Heeg’ in het kader van Culturele Hoofdstad van Europa 2018. De aftrap van het grootste sloepenconcert van Nederland dat op 30 juni 2018 plaats vindt op het Heegermeer.

Op zaterdag 30 juni 2018 wordt het Heegermeer het podium voor een grootse muzikale beleving op het water. Honderden verschillende sloepen en andere boten spreiden zich als een olievlek rondom het podium op het eerste eiland van het Heegermeer wachtend op een majestueuze entree van Karin Bloemen op De Palingaak. Zij neemt het publiek mee in het verhaal van haar terugkomst naar Heeg.

In de schemer van de zomeravond blijkt dat niet alleen Karin Bloemen, maar ook Jeroen van den Boom, Hans Klok, Iris Kroes, Maaike Schuurmans, dirigent Theo Brouwer met zijn orkest en alle deelnemers aan het programma in hun jeugd of later een hele bijzondere herinnering hebben aan Heeg.

Het orkest bouwt langzaam op naar een spetterende ouverture. Het publiek wordt meegenomen op een reis waarin allerlei muziekstijlen de revue passeren. De artiesten vertellen hun eigen verhaal waarom ze Terug naar Heeg zijn gekomen. De reis wordt geïllustreerd met video’s en benadrukt het prachtige dorp, de nostalgie, de romantiek en de grenzeloze uitstraling van Heeg en haar wateren! Het programma is een kwalitatief hoogstaande, wervelende, uitgebalanceerde mengeling van humor, muziek, entertainment en dans. Een muzikaal spektakel met een blijvende herinnering. Een herinnering die zorgt dat men weer Terug naar Heeg komt.

Heeg is één van de meest actieve watersportkernen van Fryslân. En ook voor de bezoekers van Culturele Hoofdstad Leeuwarden​ ​2018​ ​is​ ​Heeg​ ​graag​ ​een​ ​goede​ ​gastheer.​ ​Een​ ​groot​ ​muzikaal​ ​evenement​ ​op​ ​het water in 2018,​ ​Heeg​ ​voor​ ​één​ ​avond​ ​het​ ​epicentrum​ ​van​ ​Europa.​ ​​Ondernemers en bewoners van Heeg zijn er klaar voor. Yn​ ​Heech​ ​is​ ​altyd​ ​wat​ ​te​ ​dwaan.